Energie als sleutel


Meridianen leiden energie van en naar organenVerstoorde energiebalans.

Heb je pijnklachten of andere lichamelijke of psychische klachten? Volgens de filosofie van de Traditionele Chinese Geneeskunde is je lichaamsenergie dan uit balans. Bij deze Oosterse geneeskunde, die al 5.000 jaar oud is, draait alles om energie en energiebalans. Deze zienswijze geeft inzicht in individuele ziektepatronen en legt verbanden tussen symptomen.

Levensenergie, in de acupunctuur Chi of Qi genoemd, kan in een gezond lichaam vrij stromen via meridianen. Meridianen zijn de ‘transportwegen’ van levensenergie. Het vormt een ingewikkeld stelsel van kanalen waarbinnen alles met elkaar in verbinding staat. Zo zijn er twaalf hoofdmeridianen die elk een relatie hebben met een orgaan. Als een energiestroom geblokkeerd wordt, gaat energie zich ergens ophopen en raakt het op een andere plaats uitgeput. Dat kan gebeuren door allerlei factoren. Bijvoorbeeld door een blessure, door veranderingen in je omgeving of door grote emotionele druk. Ook een verkeerd voedingspatroon en ongezonde levensstijl kunnen het energetisch evenwicht in je lichaam verstoren. Als acupuncturist zeg je dan dat de balans tussen Yin en Yang verstoord is.

Herstellen van de balans

Voor een gezond functioneren van de mens is het belangrijk dat Yin en Yang harmonieus met elkaar samenwerken en in balans zijn. Balans is onze natuurlijke staat van zijn. Als de balans in de vrije doorstroming van energie in je lichaam verstoord is, komt een ingenieus zelfhelend vermogen van je lichaam in actie. Soms schiet het zelfhelend vermogen te kort en komen cellen in een neerwaartse spiraal van uitputting en verzuring. Dit kan vervolgens tot acute of chronische klachten leiden.

Met energetische behandelingen kunnen we de energiestromen in je lichaam reguleren, zodat er weer een betere doorstroom van energie ontstaat. Door geblokkeerde energie vrij te laten stromen, kan een energietekort worden aangevuld en de kwaliteit van de energie verbeteren. Je kunt bij ons terecht om het energie-evenwicht te laten herstellen, zodat je lichaam en geest zichzelf aanzetten tot genezen. De communicatie tussen cellen wordt zo op gang geholpen, waardoor het zelfhelend vermogen van je lichaam weer op het goede spoor wordt gezet. Op die manier komt het lichaam weer in balans en kunnen je klachten verminderen of helemaal verdwijnen. Zie ook de indicatielijst.

Wil jij weten wat wij voor je kunnen betekenen, stuur ons een mailtje of bel even tijdens kantooruren.