Elektro-Acupunctuur volgens Voll (EAV)


Elektro-acupunctuur- en bioresonantie-apparatuurElektro-Acupunctuur volgens Voll (EAV) is een onderzoeksmethode ter ondersteuning van het vinden van de precieze oorzaak van klachten. Op energetisch niveau (het niveau van trillingen, frequenties e.d.) wordt gemeten welke oorzaken verantwoordelijk zijn geweest voor het ziek worden.

Met moderne meetapparatuur wordt tijdens het consult het gehele lichaam systematisch doorgemeten, inclusief alle organen, de energie en de weerstand. Voor dat onderzoek houd je een elektrode vast waardoor een zeer lage stroom wordt aangevoerd. Met een puntelektrode wordt vervolgens de elektrische weerstand gemeten van acupunctuurpunten op handen en voeten. Afwijkingen van de standaardwaarden geven zo een helder beeld van jou op dat moment. Het doormeten is pijnloos, want er wordt hierbij geen gebruik gemaakt van naalden.

Voedingsstoffen en allergieën meten

Met behulp van EAV kunnen we ook testen welke homeopathische middelen of voedingssupplementen je lichaam ondersteunen voor een goed herstel. Bij allergieën en intoleranties kan met de EAV worden onderzocht welke stoffen belastend zijn voor het lichaam. Om dat goed uit te zoeken hebben we een hele verzameling aan testbuisjes.

Op basis van de bevindingen van het onderzoek wordt een passende therapie gezocht. Soms is de oplossing eenvoudig en is de klacht snel verholpen. In andere gevallen is het complexer en is het een hele puzzel, waarbij we stap voor stap belemmeringen wegnemen.

Wil jij weten wat wij voor je kunnen betekenen, stuur ons een mailtje of bel even tijdens kantooruren.