Monique


Monique

Monique G.M. van Hattum – de Nijs.

Het is mijn passie om mensen met chronische klachten te helpen bij hun herstel, zodat zij in een kort tijdsbestek weer optimaal kunnen functioneren in hun gezin en de maatschappij. Bij het behandelen van patiënten ligt mijn focus op het zo snel mogelijk doorbreken van vicieuze cirkels die het herstel in de weg zitten.

Toen ik begin jaren ’90 de opleiding acupunctuur startte, leerde ik hoe het mogelijk was dat ik als dierenarts geveld werd door diverse infecties. Met de kennis van verschillende opleidingen in Oosterse geneeswijzen kon ik voor mijzelf een weg naar herstel realiseren. Eenmaal goed hersteld, ben ik mij steeds verder blijven scholen in complementaire geneeswijzen en voeding. Ik ontdekte dat, door verschillende inzichten en behandelmethodes te combineren, er beter en sneller herstel plaatsvindt. Dat ook voeding daarbij een belangrijke rol speelt, is mede interessant in de preventie van klachten.

Ieder mens is uniek en daarom heeft ook iedereen een totaal persoonlijke benadering nodig in de aanpak van zijn of haar klachten. Met deze inzichten ben ik sinds 2002 met veel plezier en succes mensen gaan behandelen in de praktijk High Vitality Energetische Geneeskunde.

Afgelopen jaren heb ik samen met mijn man Robin veel inzichten en tips gedeeld tijdens informatieavonden over voeding en gezondheid. Sinds kort delen we dit met belangstellenden via de site van Vitaal Plus Academie.

Activiteiten

Als lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) en de Beroepsvereniging voor APS-Therapie (BVAT) verzorg ik alle therapeutische handelingen binnen High Vitality.

Achtergrond

Mede-eigenaar en oprichter van High Vitality en Vitaal Plus Academie, dierenarts aan de Faculteit Diergeneeskunde, Rijks Universiteit Utrecht en docent Dierengezondheidszorg aan de Agrarische Hogeschool Dronten.

Opleiding

Diergeneeskunde, Universiteit van Utrecht.

Acupunctuur, Elektro-acupunctuur volgens Voll (EAV), Segmentale Acupunctuur (Reflextherapie), Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging (NAAV).

SiVAS-polsdiagnostiek (Subtiele Interventies Vasculair Autonoom Signaal), Auriculomedicine (ooracupunctuur), Bioresonantie-therapie en Neuraaltherapie, APS-Therapy, Diverse instituten.

Coach Neuro Associative Conditioning (NAC), Robbins Research Institute, Strategic Interventions, Robbins-Madanes Center.

Publicaties

Voeding voor Vitaliteit e-book, “Radicaal Integreren” Tijdschrift voor Integrale Geneeskunde (TIG 1998, 4, 143-150).