Voedingsadvies


Voedingsadvies op maatVoeding is het eerst aangewezen middel voor herstel. Voeding heeft een grote invloed op je gestel, je dagelijkse energie en mentale staat. Je kunt door middel van voeding aan je eigen genezingsproces werken. Ons voedingsadvies is gebaseerd op inzichten uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) en kennis van de Westerse moderne voedingsleer. Deze unieke benadering, zowel Oosters als Westers, levert een krachtig werkzame therapie op.

Elk mens heeft een uniek spijsverteringssysteem dat vraagt om een individuele benadering. Om die reden geven we je inzicht in de verschillen in voeding en hoe dat invloed heeft op jouw gezondheid. Ook krijg je adviezen welke voedingsmiddelen je op welk moment het beste kunt eten of advies om bepaalde soorten voeding, supplementen of kruiden extra te nemen om de energiebalans in je lichaam te herstellen en zo je gezondheid te bevorderen.

Voedingsadvies en voedselintolerantie

Een voedings- of dieetadvies kan echter alleen optimaal resultaat opleveren als daarbij het totaal van overgevoeligheden of voedingsintoleranties wordt aangepakt. Veel mensen blijken in hun dagelijkse eetpatroon gevoelig te zijn voor bepaalde voedingsstoffen. Met Elektro-Acupunctuur volgens Voll (EAV) kunnen we meten op welke voedingsstoffen je lichaam nu precies reageert.

Wanneer voedingsintoleranties bij je zijn vastgesteld, dan kunnen deze succesvol worden behandeld. Ter ondersteuning krijg je daarbij meestal voedingssupplementen of homeopathische middelen om de oorzaak snel aan te kunnen pakken. Daarnaast stellen we samen met jou een dieetplan op om de toevoer van belastende voedingsstoffen te minimaliseren. Bij een goed herstel kan dit dieet in de loop van een paar weken al stap voor stap worden versoepeld.

Wil jij weten wat wij voor je kunnen betekenen, stuur ons een mailtje of bel even tijdens kantooruren.