Robin


Robin

Robin van Hattum.

Complexe materie terug te brengen tot de essentie en deze in hapklare brokken aan groepen mensen over te brengen; daar heb ik talent in. Werken in groepen heeft mijn sterke voorkeur van werken, omdat je dan samen hetzelfde pad van verandering bewandelt.

Ruim voordat Monique en ik onze praktijk voor Energetische Geneeskunde startten, slikte ik nog regelmatig een cocktail van sterke pijnstillers om de gevolgen van een whiplash te onderdrukken. In mijn zoektocht naar een oplossing leerde ik dat een lichamelijke klacht feedback is. Feedback dat er iets mis is en dat er iets moet veranderen. Ik begreep op een gegeven moment dat het niet mijn schouder was die pijn deed, maar ik deed mijn schouder pijn.

In 2002 ben ik met Monique onder de naam High Vitality Energetische Geneeskunde gaan samenwerken om middels workshops en cursussen mensen te helpen de vitaliteit te herstellen die ze van nature hebben.

Klachten staan nooit op zichzelf. Ik ben ervan overtuigd dat je altijd breder moet kijken dan het probleem om de oorzaak (of oorzaken) boven tafel te krijgen. Een mens is meer dan een verzameling organen. Alle gedachten, emoties en bindingen met je omgeving en gebeurtenissen hebben invloed op hoe jij je voelt en hoe jij functioneert.

Veel mensen ik heb ik via een cursus op weg kunnen helpen naar een betere gezondheid. Hoewel deze weg al door velen is bewandeld, is hij voor een ieder uniek. Neem verantwoordelijkheid voor je eigen gezondheid en heb vertrouwen in de veerkracht van je lichaam. Je lichaam is ten slotte gemaakt om een leven lang mee te gaan.

Activiteiten

Ontwikkelen en verzorgen van workshops en cursussen over gezondheid en welzijn. Backoffice.

Achtergrond

Mede-eigenaar en oprichter van High Vitality en Vitaal Plus Academie, Initiatiefnemer, opleider en drijvende kracht achter Gezond &zo Central Office Groningen, opleidingsinstituut voor begeleiding bij verantwoord afslanken, HBO-docent, Trainer in de IT-sector.

Opleidingen

Strategic Interventions, Robbins-Madanes Center, Trainer Neuro Linguïstisch Programmeren, Mastery University, Robbins Research Institute, San Diego, Pedagogische Didactische Aantekening, Rijksuniversiteit Groningen, Diverse informatica.

Publicaties

Voeding voor Vitaliteit”, e-book, “Stop met Diëten (Leer gezond eten)”, 12-delige cursus verantwoord gewichtsbeheersing.