Oktober oftewel Stoptober. Doe je mee?


Stoppen met rokenStoptober is een heel mooi initiatief om mensen te helpen bij het stoppen met roken in oktober. Het doel is om deze maand met zoveel mogelijk mensen 28 dagen niet te roken. Juist het volhouden van die 28 dagen vergroot de kans met een factor vijf dat mensen blijvend stoppen met roken. Ben je nog niet gestopt? Stop dan vandaag.

Dat roken slecht is voor je gezondheid, hoeven we je niet meer te vertellen. De meeste rokers willen er heel graag definitief mee stoppen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Dat stoppen met roken zo moeilijk is, komt voornamelijk door de sterke ontwenningsverschijnselen die kunnen optreden. Het is eerder door de worsteling met deze verschijnselen dat je weer gaat roken, dan door de trek in een sigaret.

Stoppen met roken kan je op korte en lange termijn heel veel voordelen bieden. In die 28 dagen ga je dat ook zeker merken omdat dan de meeste ontwenningsverschijnselen wel achter de rug zijn en je de positieve effecten gaat ervaren. Je gaat je al snel veel energieker voelen en merk je dat je conditie verbetert bij bijvoorbeeld traplopen. Je smaak en reuk kunnen verbeteren en je krijgt weer een frisse adem. Je huid oogt al snel gezonder omdat het minder grauw ziet. En wat je niet ziet, maar wel al vaak is aangetoond, is dat stoppen met roken de kans vermindert op hart- en vaatziekten en het ontwikkelen van longziekten. Gaandeweg die 28 dagen zie je dat je gemotiveerder wordt en je wilskracht toeneemt.

Wil je toch nog extra ondersteuning bij het stoppen met roken, dan kun je natuurlijk bij ons terecht voor een acupunctuurbehandeling. Zie ons als je bondgenoot om het stoppen met roken deze keer wel te doen slagen. Door een acupunctuurbehandeling verminderen de ontwenningsverschijnselen zodanig dat je het stoppen met roken makkelijker volhoudt. Meestal verdwijnen die vervelende verschijnselen zelfs helemaal. Een paar behandelingen zijn vaak voldoende om succesvol van het roken af te komen. Voor een blijvend resultaat blijft je eigen motivatie uiteraard wel de belangrijkste voorwaarde.
Tijdens de behandeling krijg je ook diverse tips die je helpen bij het stoppen met roken en waarbij je sowieso veel baat hebt om in de toekomst gezonder te leven. Wil je een afspraak, neem dan gerust contact met ons op. Juist nu is dat een van de beste beslissingen die je kunt nemen.